In ghidul nostru ve-ți găsi sfaturi care vă vor ajuta la rezolvarea multor probleme legate de educația și alimentația animalului dumneavoastră de companie.

 

 Îngrijirea și hrănirea câinilor

         

 

 Îngrijire și hrănirea pisicilor 

 

 
 
 
 
 
 
Îngrijirea și hrănirea câinilor
 

 
1. Când putem aduce acasă puiul de la canișă?
 
Schimbarea totală a mediului pentru micuțul cățel poate fi foarte stresantă, de aceea cățelușul poate fi luat acasă nu mai devreme de 8 săptămâni de viață. În prealabil, trebuie să completați toate accesoriile necesare, care oferă confortul la viață în noul loc.

 
2. Ce ar trebui să cumpărați înnainte de adoptarea cățelului?
 
În primul rând trebuie să desemnați locul, unde câinele va putea să se odihnească. Este important de aminti, ca locul să nu se afle direct lângă calorifer și departe de zonele expuse la curent. Patul ar trebui să fie luat în considerare cu creșterea animalului de companie și poate fi mai mare cu aproximativ 20 cm., pentru ca, câinele să stea lejer și să încapă.
Un alt element esențial în noul loc pentru caine este castronul pentru apă și hrană. Important este să luați în considerare achiziționarea unui castron de ceramică sau oțel inoxidabil. Ele sunt mai durabile și mai sigure decât cele din plastic, care poate fi muscat de cățeluș.
Jucăriile, care avem de gând să le dăm câinelui trebuie să fie concepute pentru el. Mascotele obișnuite pot să conțină elemente ușoare de rupt și înghițit, care pot fi periculoase pentru viața și sănătatea câinelui.

 
3. Cum să pregătim casa și familia pentru a locui împreună cu câinele?
 
Înainte de sosirea noului membru al familiei, asigurați-vă că încăperea în care va locui cățelușul, a fost destul de accesibilă și asigurată, astfel încât să nu prezinte riscuri pentru el. Ar trebui să includă asigurarea în mod corespunzător a cablurilor și blocajul spațiilor dintre mobilier, în cazul în care animalele de companie s-ar putea bloca.
În cazul în care există copii în familie, trebuie să vă amintiți să fie conștienți de faptul că, câinele nu este o jucărie. Nici nu ar trebui să fie lasați singuri un copil cu un câine nesupravegheați - atunci când un copil mic chinuie animalul, sau fără să vreie îi face un rău, atunci câinele îl poate musca, apărându-se.
 
Cum avem în mod corespunzător grijă de câine?
 

 
1. Când începem să pieptănăm blana câinelui ?
 
Important este să obișnuiți câinele la tratamentele de îngrijire încă de la început, ca apoi mai târziu aceste curățări să nu fie pentru el un stres. În funcție de lungimea părului, ar trebui să alegeți corect un piptene sau o perie si să cumpărați cosmetice adecvate.

 
2. Cum să îngrijiți dinții și gura câinelui?
 
Pentru igiena orală sunt ideale specialitățile pentru ros, care împiedică formarea tartrului pe dinți. Pentru a preveni bolile din gura animalului nostru, putem de asemenea 1-2 ori pe săptămână să periem ușor dințiicu ajutorul periuței si pastei de dinți conceputee special pentru câini.
Urechile câinilor sunt deosebit de vulnerabile la inflamații, care pot duce la infecții micotice, de aceea foarte important element al îngrijirii la nimal este curățarea regulată a urechilor cu folosind fluide speciale delicate. Trebuie să vă aduceți aminte, că nu este voie să folosiți bețișoarele cosmetice la curățarea urechilor la câini, deoarece acestea pot fi periculoase la sănătatea lor.

 
3. Cum să tăiem unghiile la câini?
 
Tratamentele periodice de tăierea unghiilor de asemenea pot să fie destul de stresante pentru câini, asta dacă nu este obișnuit încă de la o vârstă fragedă. Pentru această procedură vom folosi un clește special. Trebuie să fiți foarte atenți atunci când ve-ți scurta unghiile, pentru că este foarte ușor să fie rănită lăbuța animalului. Dacă nu avem siguranța, că suntem în stare bună să facem această tăiere dacă unghiile câinelui nostru sunt inchise la culoare, mai bine ar fi să rugam medicul veterinar să le taie.

 
4. Cu ce hrănim câinele?
 
Ar trebui să știm, că nevoile câinelui cu proteină, calciu și alte minerale sunt mult mai mari decât, hrana pe care o consumă omul. Dacă nu avem cunoștințe suficiente despre nutriția câinelui, făcând singuri pentru el mâncarea, îl expunem la o imunitate scăzută și un risc crescut de boli.
În magazine sunt gata preparate mai multe tipuri de hrane, care au compoziție variabilă si ne permit nouă să alegem hrana potrivită rasei, greutății și vârstei.
În cazuri speciale, medicul veterinar poate recomanda un regim special de dietă, ex. pentru câini alergici, obezi, care suferă de diabet sau boli ale tractutui urinar.

 
5. Cun să învățăm câinele să fie curat?
 
Înainte de prima întâlnire cu puiul, ar trebui să consultați un ghid profesional dedicat cu educarea câinelui. Important de asemenea ar fi să vă întâlniți cu un behaviorist și să navigați pe internet pe forumuri și blog-uri, pe care proprietarii de animale împărtășesc de multe ori experiența lor.
În învățarea principiilor de a fi curat trebuie să vă amintiți, că stresul și agresarea negativă au influență în relația cu animalul. Dacă câinele va atribui anxietatea de nevoile fiziologice, acest lucru poate duce la facerea nevoilor sau chiar la inposibilitatea de a urina. Pentru a învăța puiul de a face nevoile într-un loc desemnat, ar trebui în primul rând să observați dacă nu se învârte în casă mirosind, iar apoi să fie condus la locul dedicat nevoilor fiziologice. În acest scop utile pot fi preșurile igenice pentru învățarea curățăneie în spații închise și preparate neutre la miros și urme de urină. După fiecare scoatere a puiului este important să-l recompensați adecvat cu mici delicii.

 
6. La ce vârstă cățeaua se maturizează, cum o recunoaștem?
 
Cățelele în călduri este semnul de pubertate, pentru prima data poate fi între luna a șasea și a douăsprezecea de viață. Apare de două ori pe an, ține 21 zile. În oferta magazinelor este disponibilă o specială ofertă pentru cățele, care vă dă posibilitatea să țineți locuința curată.

 
7. De ce este important să sterilizăm/castrăm câinii?
 
Dacă nu aveți de gând să-i reproduceți, important este să vă hotărâți împreună cu medicul veterinar la sterilicarea cățelei sau castrarea câinelui. Mulțumită sterilizației vom evita chorób bolile genitale și nedoritele sarcini, in timp ce castrația stăpânește hiperactivitatea câinelui.

 
8. Cum să pregătiți cățeaua în rolul de mamă?
 
Atunci când planificați reproducerea, trebuie mai întâi să mergeți la medicul veterinar pentru evaluarea stării de sănătate și starea cățelei. Vă rugăm să vă amintiți, că decizia de înmulțire este o responsabilitate suplimentară și creșterea costurilor de bunăstarea animalelor, de aceea niciodată nu ar trebui să luați decizia ușor.

 
9. Când să deparazităm câinele și cum să luptăm împotriva paraziților?
 
Regularea deparazitării câinelui poate preveni apariția paraziților care se hrănesc în interiorul organismului a câinelui. Următorul pas de protecția câinelui impotriva viermilor așezați pe suprafețele pielii utile sunt diferite tipuri de măsuri preventive. Preparatele care conțin permetrin, imidacloprid și piriproxifen descurajează puricii. Pentru combaterea căpușelor care transmit babesioză sunt in magazine substanțe care acționează util ca un factor de descurajare și cu scopul de a extrage cu penseta arahnidele.

 
10. Când și împotriva căror boli trebuie vaccinat câinele?
 
Vaccinul la câini îl folosim ca pe o măsură de precauție, conform cu calendarul de vaccinuri, care este stabilit de medicul veterinar. În Polonia, putem să vaccinăm câinele împotriva anumitelor boli ca: tuse canisa, pentru badijonat, parvovirozei, leptospiroza, coronaviroza și hepatitele virale. Vaccinarea împotriva rabiei este obligatorie și trebuie să se facă după încgeierea celei de a doua lună de viață a cățelușului.
 
 

 

 
 
Cum să alegeți o bună hrană pentru câine?
 

 
1. Ce ingrediente ar trebui să cuprindă dieta câinelui?
 
Nevoia de proteine, grăsimi și diferite minerale în funcție de vârstă, rasă și mărimea animalului. Principalele elemente nutritive includ proteine, grăsimi, carbohidrați, minerale, vitamine și apă.

 
2. Care este la câine nevoia de proteină și care implică un deficit?
 
Proteinele sunt compuși organici care sunt compuse din resturi de aminoacizi.
Pentru buna funcționare a organismului câinelui, au nevoie de aminoacizi cum ar fi:
arginina, histidina, leucina, izoleucina, lizina, fenilalanina, tirozina, triptofanul, treonina, valina, metionina, cisteina.
Deficitul de proteine poate duce la malnutriție proteină, dar, de asemenea, o problemă gravă și comună este lipsa de metionină și cisteină, care sunt responsabile pentru formarea de proteine ale pielii și părului.

 
3. Ce susține pielea și sistemul imunitar la câini, și ce-i oferă energie?
 
Sursa primară de energie pentru câini sunt grăsimile, care care asigură acizii grași esențiali, îmbunătățește buna funcționare a pielii și a sistemului imunitar.
Compuși din carbon, hidrogen și oxigen furnizate de hidrați de carbon și depozitează energie care este glucoza. Fibrele alimentare, care sunt unul dintre fracțiunii de carbohidrați, influențează prin menținerea sănătății gastrointestinale. Există fibre solubile și insolubile. Prima dintre acestea, non-fermentabil, ceea ce contribuie la creșterea florei bacteriene. La rândul său, fibre insolubile nu sunt supuse procesului de fermentare, astfel încât animalele pot să-și facă nevoile în mod corespunzător.

 
4. Care sunt vitaminele necesare câinelui?
 
Necesare pentru menținerea sănătății vitaminele sunt valoroase în hrana preparată, în cantități și proporții, care sunt greu de evaluat în timpul pregătirii hranei acasă. Vitaminele A, D, E i K sunt solubile în grăsimi și sunt responsabile cu văzul sănătos, oasele și funcțiile antioxidante. Solubile în apă vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 și B12 sunt necesare pentru reacțiile chimice care includ în conducta nervoasă.

 
5. Ce minerale sunt esențiale câinelui?
 
Fosfor, calciu, sodiu, potasiu, magneziu și clor, macronutrienti esențiali în dieta fiecărui câine. Din microelementele, pentru buna functionare a organismului, va fi nevoie de: fier, zinc, cupru, iod, mangan și seleniu.

 
6. Merită să pregătiți singuri mâncarea câinelui?
 
La mulți dintre noi, se parę că prepararea hranei complete în propria bucătărie nu este dificil, cu toate acestea nu este ușor să calculați cantitatea de vitamine sau proteine gătind de către noi hrana, putem expune animalele noastre la lipsa unor compuți.
Hranele gata preparate au o cantitate adecvată de calorii, proteine, grăsimi, vitamine și mineralele necesare, pentru buna funcționare a organismului fiecărui câine.

 

7. Merită să pregătiți singuri mâncarea câinelui?
 

Multe produse, pe care le consumăm în fiecare zi, pot fi periculoase pentru sănătatea câinelui. Ciocolata conține teobromină, ceea ce face rău pentru inima. Strugurii și stafidele poate duce la leziuni renale care pun viața în pericol, în timp ce cartofii afectează în mod negativ sistemul nervos și tractul urinar.

 

Periculoase pentru câini sunt de asemenea, semințele, oasele de pasăre, legume, frunze de rubarbă, produse lactate și produse cu un conținut ridicat de zahăr.

 

 

 
 
Cele mai frecvente boli la câini
 

 
1. Ce poate să însemne scărpinatul si înroșirea pielii la câini?
 
Mâncărimea și înroșirea pielii ar putea fi un semn ale uneia dintre cele mai populare boli dermatologice, cum ar fi dermatita atopica , alergia la purici sau alergia la hrană. În cazul acesteia din urmă, o reacție alergică poate să apară după mâncarea cărnii de pasăre, vită, ouă, lapte, soia sau cereale, și marea majoritate a ingredientelor hranelor pentru câini și pisici. În alergiile alimentare, medicul veterinar de obicei prescrie animalului o specială dietă vererinară.

 
2. Ce faceți, în cazul în care câinele merge pe scări fără tragere de inimă?
 
Apar la câini dificultăți în mișcare și refuzul de a merge pe scări, poate indica o problemă cu articulațiile. Deteriorarea cartilajului articular este cel mai frecvent la o vârstă înaintată și a excesului de greutate, urmate uneori de o istorie de leziuni și accidente, dar se întâlnește, de asemenea, la câinii din rasele de talie mare și gigant. Când apar boli ale articulațiilor smedicul veterinar poate să prescrie o specială dietă și medicamente și recomandă recuperare, care vor îmbunătăți starea de sănătate a animalului de companie.

 
3. Cum să prevenim obezitatea la câini și în ce fel să luptăm cu ea?
 
Din ce în ce mai des la câini sunt diagnosticați cu obezitate care de obicei duce la diabet și boli ale pielii, încheieturile și rinichii. Pentru supraponderali să contribuie cu astfel de obiceiuri, ca hrănirea „de pe masă”, administrarea de prea multă mâncare și nu suficient de multă mișcare. Dacă patrupedul a început să i-a în greutate, atunci ar trebui să fie consultat de către medicul veterinar, care îi prescrie un regim veterinar.

 
4. Ce poate să însemne setea la câini?
 
Boala apare la început practic fără nici un semn este insuficiența renală. Nerespectarea acestei boli poate avea efecte fatale și înseamnă că va scurta timpul de viață a animalului. Din rasele de câini, care cel mai des suferă cu rinichii, aparțin: rottweiler, dalmațian, cocker spaniel, beagle, doberman și bullterier. Dacă doar observăm, că animalul din ce în ce mai des merge la castronul cu apă si dă o cantitate mai mare de urină, trebuie să mergeți imediat la medicul veterinar.

 
5. Care este cauza de inflamare a vezicii urinare la câini?
 
Bacteriile, ciupercile și paraziții contribuie la inflamarea vezicii urinare, care se manifestă printr-o creștere în hematurie și frecvența de urinare. Pentru diagnosticarea bolii sunt necesare sânge, urină, RTH și ecograf. Medicul veterinar poate recomanda un regim alimentar special și tratament cu antibiotic, antifungic, antiparazitar sau tratament de bază.

 

 
 

 

 
 
 
Îngrijirea și hrănirea pisicilor
 

 
1. În ce fel putem verifica, dacă suntem pregătiți să primim pisica în casa noastră?
 
Inainte de a ne decide să adoptăm o pisică, ar trebui să ne gândim, dacă vom fi în stare să-i dedicăm suficient timp și atenție. În lipsa noastră, pisicile plictisite sunt în stare să distrugă complet camera, în care se află singure.
Saliva, care pisicile o distribuie pe toată blana, pot provoca reacții alergice severe. Ar trebui să țineși cont de faptul, că persoanele, care până acum nu nu au prezentat nici un simptom de hipersensibilitate, pot vedea primele semne ale unei alergii.

 
2. Ce articole să cumpărați, până aducem pisica acasă?
 
Când vă decideți să locuiți cu un pisoi mic, înaintea de sosirea lui în casa noastră, trebuie să completăm toate accesoriile folositoare la îngrijirea micuțului animal. Cele mai importante ar trebui să fie: castroanele pentru apă și hrană, patul, jucării, zgârietor, litieră, așternut, faraș și transportator.

 
3. Cum să pregătiți locuința pentru noul locator?
 
Înainte de sosirea noului membru al familiei, trebuie să vă asigurați că locuința este asigurată în mod corespunzător. Trebuie să protejați ferestrele și balconul cu o plasă specială care va opri animalul nostru de companie înainte de a închide fără știrea noastră și protejează împotriva căderilor de la înălțime.

 
4. Ce plente pot să amenințe pisica noastră?
 
Pisicilor le place foarte mult să muște diferite plante. Consumul unora specii pot cauza probleme serioase de stomac, și chiar pot dece până la decesul patrupedului. Să ne asigurăm că, plantele periculoase sunt așezate în loc greu accesibil pisicilor.
 
 
 
 
Cum să creștem o pisică fericită?
 

 
1. Cum să facem față cu ghearele ascuțite la pisică?
 
Pentru nevoile naturale ale pisicii trebuie să ascute ghearele, ca efect pot să distrugă mobila și alte elemente de fofosință din casă, pe care animalul nostru le preferă.

 
2. Care zgârietor va fi adecvat?
 
În funcție de suprafața preferată a pisicii pentru ascuțirea ghearelor, soluția va fi să alegeți corespunzător un zgârietor. Dacă pisoiul strică covoarele, ar trebui să alegeți un zgârietor acoperit cu mochetă, dar în situația, în care pisica preferă canapeaua, este mai bine să-i luăm un zgârietor făcut din sisal.

 
3. Cum să descurajăm pisica de a distruge mobila?
 
Pentru a încuraja pisica să folosească zgârietorul, putem să folosim preparate care conțin catnip. Dacă totuși pisoiul nostru are un obiect concret, putem cu ajutorul preparatelor cu efect de descurajare să-l protejăm împotriva ghearelor.

 
4. În ce fel putem ajuta pisica să se adapteze la noul mediu?
 
Pentru a ajuta pisica să se adapteze la noul mediu, ar trebui să ia în considerare utilizarea de feromoni felini. Varietatea produselor disponibile în magazine vă vor ajuta să găsiți cu ușurință soluția bună.

 
5. Cum să învățati pisica să folosească litiera?
 
Când pisica vine deja în casa nouă, ar trebui la început să vadă litiera pregătită cu așternut. Pisicile de regulă nu au nici o problemă cu învățarea de folosirea litierei, dar este indicat să-l recompensti cu un deliciu

 
6. Care așternut este cel mai bun?
 
În magazine există diferite tipuri de așternuturi pentru pisici. Unele produse pot la pisici să provoace o reacție de alergie sau pur și simplu să nu-i placă, ceea ce patrupedul semnalizează faptul că nu va folosi litiera. Atunci ar trebui ca dumneavoastra să schimbați cu un alt așternut.

 
7. Când să ducem pisica la veterinar?
 
Noul membru al familiei ar trebui imediat dus la veterinar pentru a fi evaluat starea de sănătate, deparazitarea și vaccinurilor.

 
8. Împotriva căror boli trebuie să fie vaccinat pisica?
 
Când pisica ajunge la a opta săptămână de viață și se obișnuiește cu noul loc unde locuiește, ar trebui vaccinat pentru cel mai periculos pentru sănătate i viață, care includ panleucopenia, virusul herpetic feline și calicivirozei feline.
Împotriva rabiei vaccinăm doar acele pisici, sunt sau vor fi lăsate afară, deoarece acestea sunt expuse la virus.

 

 
9. Când ar trebui să fie deparazitată pisica?
 
Între a treia și a șasea lună de viață, trebuie să deparazitați animalul la 30 zile. Apoi repetați tratamentul la fiecare trei luni.
Chiar dacă pisica nu iese din casă, prevenirea paraziților este foarte important.
 
10. Cum să protejăm pisica împotriva puricilor și căpușelor?
 
Zgarda obișnuită este numai un plus estetic pentru patrupedul nostru, dar atașând la ea breloc cu adresa unde locuiește ne permite să identificăm pisica în cazul că se pierde, în timp ce zgarda specială împotriva paraziților ajută să protejăm animalul împotriva purecilor sao a căpuțelor. Un mic clopoțel și atașat la zgardă o odblask refleție ne va permite să localizăm mai rapid patrupedul în casă și în grădină.
Atunci când alegeți o zgardă pentru pisici când iese singură la plimbare, trebuie să fim atenți ca aceasta să fie flexibilă, elastică – pentru ca pisica să poată să se elibereze cu ușurință în cazul că se agață de vreo creangă lsau alt obiect. 

 
11. Ce este mai bun pentru pisică: zgardă sau ham?
 
În scopul de a controla pisica înnafara casei, putem să-i punem lesă. În acest caz nu ar trebui să agățăm lesa la zgardă, deoarece smuncită brusc poate să se sufoce. În locul zgărzii vom folosi anumite hamuri pentru pisici.

 
12. Când pisica poate să aibă pui?
 
După încheierea a șasei luni de viață, femela pisică este pregătiță pentru fertilizare. Sarcina durează aproximativ 9 săptămâni, după acest timp pisica va da naștere în jur de 6 pui.

 
13. Să dăm patrupedul la castrare / sterilizare?
 
 Dacă nu plănuiți reproducerea, este important împreună cu medicul veterinar să discutați de sterilizarea pisicii sau castrarea pisoilor. Mulțumită sterilizației evităm bolile genitatle și nedoritele sarcini, în timp ce castrarea stăpânește hiperactivitate la pisoi.
 
 
 
Cum să alegem în mod corespunzător o hrană pentru pisica noastra?

 
1. Pisica poate să mănânce, ceea ce mănânc eu și familia mea?
 
Important este să vă amintiți, că patrupedul nostru este carnivor, de aceea este important să alegem hrană echilibrată la nevoile lui.
Nevoia de proteină, grăsimi și minerale se diferă datorită vârstei, rasei și mărimea animalului. Principalele elemente nutritive includ proteine, grăsimi, carbohidrați, minerale, vitamine și apă.

 
2. Dar pisicile beau lapte?
 

Contrar popularelor opinii, hrănirea cu lapte a pisicii este un rău pentru sănătate. Laptele de vacă conține în compoziția są o mare cantitate de lactoză – zahăr, la digestie care organismul pisicii adulte nu este pregătit. Pisicile carnivore sunt adaptate la digerarea laptelui numai în perioada, când sunt alăptate de către femelă, mai târziu la majoritatea din ele dispar enzimele care pot digera lactoza. Alimentarea cu lapte a patrupedului, care este prezent în dieta noastră zilnică, poate să ducă la indigestie sau diaree cronică.

Dacă dorim să dăm lapte pisicii, este bine să mergem în magazinele specializate în produse lactate, care sunt concepute la munca cu organismul patrupedului.

 
3. Ce proteine sunt esențiale în dieta pisicii?
 
Proteinele sunt compuși organici compuse din resturi de aminoacizi.
Pentru buna funcționare a organismuluii,pisica are nevoie de aminoacizi, cum ar fi:
arginină, histidină, eucyna, izoleucina, lizina, fenilalanina, tirozina, triptofanul, treonina, valina, metionina, cisteina, taurina.

 
4. Pisica poate să mănânce hrană destinată câinilor?
 
Pisicile au o mai mare cerință la proteine, deaceea nu ar trebu să dăm pisicii hrană pentru câini, deoarece poate determina o deficienta a acestui compus

 
5. La ce duce dificitul de proteine în dieta pisicii?
 
Deficit de proteine poate duce la malnutritie de proteine, dar, de asemenea, o problemă gravă și comună este lipsa de metionină și cisteină, care sunt responsabile pentru formarea proteineloe ale pielii și a părului.

 
6. Ce grăsimi ar trebui să se afle în dieta de ziz cu zi a pisicii?
 
Principala sursă de energie pentru pisici sunt grăsimile care furnizează acizi grași esențiali, susțin funcționarea corectă a pielii și a sistemului imunitar.

Pisica nu are capacitatea de a procesa conținutul în acid linoleic, grăsimi vegetale de acid arahidonic, sau omega 6 grasimile sunt sursa acestor produse zoonoze, de exemplu. Gălbenușul de ou și carnea grasă. Prevenirea efectelor de deficiență a acestui compus, atât mâncare pentru pisici umedă și uscată au un nivel adecvat de acid arahidonic. 

 
7. Carbohidrații – cum să-i echilibrăm corect în dieta pisicii?
 
Compus din carbon, hidrogen și oxigen furnizate de hidrați de carbon și depun energie, aste e glucoza. Fibre alimentare, care este una dintre fracțiunii de carbohidrați, influența prin menținerea sănătății gastrointestinale. Există fibre solubile și insolubile. Fermentabile fibrelor solubile, ceea ce contribuie la creșterea florei bacteriene. La rândul său, fibrele insolubile nu sunt supuse procesului de fermentare, astfel încât animalele pot să-și facă nevoile în mod corespunzător.

 
8. Ce vitamine și minerale sunt necesare pentru o bună funcționare a organismului pisicii?
 
 
Necesare la menținerea sănătății vitaminele sunt conținută în hrana gata preparată, în cantitate și proporție, care este greu de evaluat atunci când este pregătită în casă hrana. Vitaminele A, D, E i K unt solubile în grăsimi și corespund pentru viziune sănătoasă, oase și funcții antioxidante. Solubile în apă vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 și B12 sunt necesare pentru a include în reacții chimice în terminațiile nervoase.

Fosforul, calciu, sodiu, potasiu, magneziu și clorul, aceste macroelemente esențială în dieta fiecărei pisici. Din microelementele, pentru buna funcționare a organismului, va avea nevoie de: fier, zinc, cupru, iod, mangan i seleniu.

 
9. Când să dăm pisicii suplemente în dietă?
 
Cu cât mai multe componente de minerale și vitamine conține hrana dată pisicii, cu atât mai bine. În hranele cu o compoziție mai săracă important este suplimentarea adecvate a dietei. În magazine sunt disponibile preparate suplimentare, care administrate vor conduce la dezvoltarea sănătoasă a animalului nostr de companie.

 
10. Puteți da pisicii hrană gătită de noi?
 
La mulți dintre noi ni se pare, că că pregătirea unui aliment complet valoros în propria bucătărie nu este dificil, cu toate acestea nu este ușor să socotești valoarea de vitamine sau proteine la prepararea de către noi a hranei, putem expune animalele noastre la lipsa unor compuși.
Hranele gata preparate conțin cantitatea adecvată de calorii, proteine, grăsimi, vitamine și compuși de minerale, necesare pentru buna funcționare a organismului fiecărei pisici. Hrana desemnată pentru pisici a fost focută în mod corespunzător echilibrat – administrarea hranei uscate și hranei umede ne va ajuta să satisfacem toate nevoile nutriționale ale unei pisici.

 
11. Hrana uscată sau hrana umedă. Pe care o alegem?
 
Hrana uscată, care este în formă de pernuțe, poate să fie dificilă la mestecat pentru micii pui. În acest caz, cel mai bine este să o amestecați cu hrana umedă și să creșteți treptat cantitatea hranei uscate și să micșorați cantitatea hranei umede. Hrana uscată se poate amesteca de asemenea cu puțină apă caldă. Dacă dați pisicii ăn paralel hrană uscată, cât și umedă face, ca dieta să fie variată, și consumul de apă mai mare.
 
 
 
Cele mai frecvente boli la pisică
 

 

1. Scărpinatul și linsul blănii este întotdeauna un simptom de alergie la hrană?

Mâncărimea și înroșirea pielii poate fi un semn al uneia dintre comunele boli dermatologice cum ar fi dermatita atopică, alergie la purici sau alergii alimentare. În cazul acestora din urmă, o reacție alergică poate apărea după ingestia de carne de pasăre, carne de vită, ouă, lapte, soia sau cereale, sau componente ale marea majoritate a alimentelor din hrana pisicii. La alergiile alimentare, medicul veterinar prescrie, de obicei, pentru animale de companie un regim alimentar special. 

 

 
2. Ce facem, dacă pisica are probleme cu mobilitatea?
 
Când apare la pisici dificultăți în mers și refuzul de a merge pe scăro, poate indica o problemă cu articulațiile. Deteriorarea cartilajului articular este cel mai frecvent la o vârstă înaintată și a excesul de greutate, urmate deseori de o istorie de leziuni și accidente. Când apre boala la articulații medicul veterinar poate prescrie un regim alimentar special și medicamente, și recomanda recuperare, care va îmbunătăți starea sănătății la animalele de companie.

 
3. Cum să facem față cu obezitatea la pisici? Care sunt cele mai frecvente cauze?
 
Din ce în ce mai des pisicile sunt diagnosticate cu obezitate, care de regulă duce la diabet și boli ale pielii, articulațiilor și rinichilor. La greutate contribuie de obicei, cum ar fi „hrănirea de pe masă”, administrarea mai multor mese și nu foarte multă mișcare. Dacă patrupedul începe să i-a în greutate, trebuie să vă consultați cu medicul veterinar, care îi prescrie un regim adecvat veterinar.

 
4. De ce pisica bea din ce în ce mai mult și dă o cantitate mai mare de urină?

Boala apare la începutul practic fără nici un semn este insuficiența renală. Dacă nu da-ți importanță acestei boli poate fi fatală și va scurta semnificativ durata de viață a pisicii. Dacă observăm că animalul merge din ce în ce mai des la bolul de apă și oferă o cantitate excesivă de urină trebuie să vă consultați imediat cu medicul veterinar.

 
5. Ce poate însemna sânge în urina pisicii?
 
Bacterii, ciuperci și paraziți contribuie la inflamatie a vezicii urinare, care se manifestă printr-o creștere în hematurie și frecvența de urinare. La depistatrea bolii ar trebui să facem analiza sângelui, a urinei, RTG i USG. Medicul veterinar poate să recomande un regim alimentar și tratament antibiotic, antifungic, antiparazitar, sau tratament de bază.

Nu sunt obstacole, ca singuri să putem controla și să depistăm infecțiile bacteriene cu ajutorul testelor care sunt disponibile în magazinele zoologice.

 
6. Care sunt simptomele bolilor transmise de căpușe?
 
În prezent, se estimează că fiecare a treilea căpușă poarta boala Lyme. Dacă locul după înțepătura de căpușă este puternic înroșită, și în jur s- format ca un inel, trebuie neapărat să mergem la medicul veterinar. Boala Lyme poate de asemenea să se manifeste prin febră, stare generala de rău, sensibilitate, pierderea poftei de mâncare.

Pe lângă Lyme, capușele pot transmite, de asemenea, babesioza, anaplasmoza, encefalita de căpușă, și multe alte boli care pun în pericol viața animalelor de companie. Rr trebui să fie protejăm pisica împotriva căpușelor folosind preparate de antiparazitare.

 
7. Cum să avem grișă de pisică după sterilizare/castrare?
 
 Procedura de sterilizare necesită cusături, care sunt în mare parte solubile. Pisică în cauză poate începe să-și lingă intens locul, de aceea va fi util dupa o interventie chirurgicala de specialitate îmbrăcăminte de protecție, care va proteja cusătura.

 
8. Care ar putea fi cauzarespirației urât mirositoaredin gura pisicii?
 
Dacă de mai multă vreme simțim un miros intensiv, urât din gura pisicii noastre, ar trebui să mergem cu micul nostru prieten la medic. Cauza mirosului urât poate fi de exemplu piatra de pe dinți, boala rinichilor, dar de asemenea probleme digestive.

 
9. Ghemotoacele de păr - ce sunt? Cum putem ajuta pisica?
 
Vărsături, constipația și prezența părului în fecalele pisicii pot însemna existența părului în organism. Pe lângă pieptănarea blanei puteți să folosiți o hrană specială sau pastă, care va ajuta pisica la digestie acumulată a părului din stomac.

 

 

Sfaturi pentru proprietarii de câini și pisici | F.A.Q. | Regulamentul magazinului | Reclamații și restituire | Costul şi forma de livrare | Contact | Despre noi | Regulamentul promoției | Site Map | Câini | Pisici | scimb valutar in zloți | 100% satisfacție sau returnarea banilor!
De chat

Va rugam alegeți Chat-ul